Atleti Mýta získali na přeborech hned 5 titulů a atakovali špičku ČR, vynikající!!!

28.01.2019 10:59

V neděli 27. 1. se uskutečnily v pražské atletické hale ve Stromovce krajské přebory Pardubického kraje. Mýto poslalo do bojů téměř padesátku závodníků.

K vidění byla řada úžasných výkonů na úrovni absolutní špičky České republiky. Vysokomýtští byli soudržnou neustále fandící partou. Vytvářeli tak, pro nejen naše závodníky, užasnou kulisu a skvělá atmosféra se přenesla i do výsledků našich závodníků.

Velké parády předvedli Markéta Burešová, Sabina Duchoslavová, Jonáš Vávra, Klára Bartošková, kteří dokázali vyhrát své disciplíny a odváží si tituly krajských přeborníků. Medaili přidala také Barbora Adamcová na sprinterských tratích a mohli jsme se těšit z dalších několika finálových umístění např. Nela Rouhová, Petr Uher, Matyáš Novák, Kryštof Voleský, Justýna Brýdlová. Zaujala i řada závodníků z řad mladých pušek. Mimo již zmiňované zaujali Nicole Paulusová, Sára Andrlová, Lenka Petráňová z nejmladším pak Jindřich Morávek, Tereza Dostálová či Sabina Marková. Nejradeji bychom zde však vyjmenovali úplně všechny závodníky, protože přístup, nasazení bylo vynikající, příkladné a většina závodníků si zaběhla, vytvořila osobní rekordy.

Nejúspěšnější závodnicí krajských přeborů se stala Markéta Burešová, která se probudila do skvělého závodního dne. Její výkon v dálce byl naprosto vynikající. Skok dlouhý 546cm je novým osobním rekordem a držte se, druhým nejlepším výkonem ČR v probíhající sezóně. K tomu přidala stříbro na překážkách a zvítězila na trati 150m. Ve všech disciplínách i přes velkou kvalitu je ale co zlepšovat. Je potřeba stát nohama pevně na zemi, nelítat ve vzdušných zámcích, nemít přehnaná očekávání a pracovat, pracovat. Vynikající představení jsme zažili i ve skoku vysokém. Sabina Duchoslavová step by step kráčela k vítězství. Velmi koncentrovaný výkon byl po zásluze odměněn novým osobním maximem. Na osmistovce nebojácně vlétl do soutěže Jonáš Vávra a nedal soupeřům absolutně žádnou šanci a jasně zvítězil. Oddíl žil také jeho soubojem s Petrem Uherem na trati 150m. Klára Bartošková si odbyla premiéru v hale na trati 400m. Bohužel start byl velmi urychlený a Klára nešla optimálně psychicky rozložená do závodu. Přesto začala velmi dobře, svěže a zdatně konkurovala našim nejlepším čtvrtkařkám. Závod se neobešel bez drobných taktických chyb, ale i přesto ji její první čas vynesl do první pětky ČR ve své kategorii. V Pardubickém kraji pak nenašla přemožitelku.

Děkujeme trenérům za odvedenou práci, závodníkům za předvedené výkony a jedeme dál. Nejsme obyčejní, jsme ACVM!!!!