Adriana Grulichová se vyhoupla na sedmé místo českých tabulek, výborně zazávodili i další!

24.05.2015 15:29

Atletka vysokomýtského AC Adriana Grulichová má za sebou parádní týden. V dálce se při Poháru rozhlasu konečně přehoupla výrazněji za pětimetrovou hranici a dolétla na 527cm. Nárůst formy předvedla v neděli v Pardubicích i skvělými sprinty při 2. kole KP družstev žactva.

Nejprve zaklekla do bloků na nejkratší distanci na 60m.  První start byl kvůli chybě některé z kolegyň opakován. U druhého již vše v pořádku a Aďa prolétla tratí v novém osobáku 8,08s. Po tomto krásném vstupu do závodu jsme se těšili na finále. Přiblíží se Adriana k magické osmivteřinové hranici? První start se ve finále nepodařil. Opakovalo se podobně jako v rozběhu. Druhý start bohužel nevyšel naší závodnici na jedničku a zůstala v blocích téměř poslední. Přesto zaběhla znovu velmi kvalitní výkon 8,10s. Víc ramena dopředu, vyjet z bloků a bude to ještě ještě rychlejší.

 Pecka pak přišla na trati 150m! Tato mladá dívenka vypálila z bloků jako střela a pádila do cíle v neskutečném tempu. Nikdo ze soupeřek nestačil a Adriana si zapsala čas 19,23s. Tento výkon jí řadí na 7. místo průběžných českých tabulek na 60m je v tuto chvíli desátá. Gratulace jako hrom!!!

Radost nám udělaly i překážky dívek. Tam běžela náramně Nikola Pánková. Velmi dobře technicky zvládla všech deset překážek a její čas 32,82 jí řadí v tuto chvíli na 23. místo českých tabulek na trati 200m př. Že by se nám rýsovala další účastnice MČR? Kéž by!!!

Petra Mlejnková jako mladší žákyně běhá neskutečné bomby! Dnes si vylepšila svůj osobní rekord již na 8,39 sec. a jako mladší žákyně se probojovala do finále šedesátky. Ještě cennější výkon je její 150m. Čas 20,69 je na mladší žákyni opravdu nadstandardní.

Do finále na šedesát metrů se probil i Martin Bartošek. Doběhl celkovědruhý a jen těsně zaostal za svým maximem, když závod zvládl v čase 7,90

Vybrali jsme několik nejvýraznějších výkonů tohoto kola. Velmi dobře se jeví ale daleko víc závodníků. Vše je o práci. Kdo chodí a poctivě trénuje jeho čas příjde. Tereza Dostálová vypadá na výšce každým závodem lépe a lépe a je čas nasbírat sebevědomí a vydat se vstříc výkonům přes 150cm. Určitě na to má. Mile nás překvapila ve výšce i Aneta Viktorinová. I u ní je potřeba zvýšit agresivitu skoků a může opravdu skákat vysoko. B2hy nám udělaly radost, dálka. Verča Štěpánková velmi dobrá v kouli. Prostě vy nejste obyčejní! Vy jste ACM!!! Dobrá práce dneska!!!