Adam Zenkl jede na mistrovství Evropy

04.11.2013 13:47

Vysokomýtský atlet Adam Zenkl, který v součastnosti obléka dres SSK Vítkovice to dokázal. Pojede na mistrovství Evropy v krosu. Věkem ještě junior se letos dokázal velmi výrazně prosadit v atletické extralize. Při mistrovství ČR dospělých v Táboře, senzačně postoupil do finále, kde vybojoval 5. místo na trati 800m a zařadil se do absolutní české běžecké špičky.

 

Dny před nominačním závodem na evropský šamiponát ale nebyly lehké. Adam měl střevní virózu a necítil se vůbec dobře. V závodě se pak dle svých slov cítil výborně, hlídal si pozici zaručující účast na šamionátu a tu udržel až do cíle.

 

Adam je už druhým vysokomýtským atletem, který se podívá na vrcholnou mezinárodní akci. Pro vysokomýtský klub je to obrovská údalost. Po Zdeňce Seidlové se může pyšnit dalším prvotřídním atletem, který vzešel z vysokomýtského atetického klubu a bude reprezentovat ČR na vrcholné akci. Stejně jako u Zdeňky patří poděkování rodičům, kteří Adama podporují .

 

Adama velmi často můžete potkávat trénovat na vysokomýtském stadionu, Hlavní část připravy ale absolvuje na sportovním gymnaziu v Ostravě. Šampionát se koná v srbském Bělehradě na začátku prosince. Samozřejmě Vás budeme informovat o detailech startu a odkazu, kde půjde ME sledovat.

ADAME GRATULUJEME (Adam č. 158)