1. den mistrovství ČR žactva se povedl tak na půl

21.09.2013 19:13

Máme za sebou první den mistroství České repubkliky žactva v atletice a s výsledky můžeme být spokojeni tak na půl. Alexandra Smoláková i přes těžký los prošla do finále na trati 800m a dokázala tak navázat na svůj úspěch z Olympiády dětí a mládeže. Výsledek se ale nerodil úplně lehce. Saša o svůj postup musela hodně bojovat. Hlavně na předposlední rovince před cílem trošku začaly docházet síly a Saša ztratila kontakt s vedoucími závodnicemi. V cílové rovince ale dokázala odrazit atak soupeřky a do nědělního finále postoupila z třetího místa na čas. PECKA!!!

 

Tereza Valášková splnila svůj náročný úkol a prošla až mezi elitu osmi nejrychlejších sprinterek České republiky. K naší velké radosti do semifinále tohoto nejkratšího sprintu proklouzla i naše druhá závodnice Šárka Novotná. Terce finále příliš nejelo a nakonec ja z toho velmi dobré šesté místo. Všichni jsme možná čekali více, ale nejkratší sprint je obrovská loterie. Terce se podařilo v letošním každém velkém závodě proklouznout do finále, což značí obrovskou kvalitu. Gratulujeme, znovu čas pod 8 vteřin, to je super!!! 

 

Štafeta 4x60m - závod plný peripetií. Hned na prvním úseku si děvčata utekla. Na dalším jim dokonce upadl kolík. Všechny tyto nezdary, ale k této trati patří. Díky zranění a školním závodům a odchodu Terky na střední školu, nebyl prostor štafetu lépe seběhat. Co tě nezabije to tě posílí. 

Zítra nás čekají naše nejsilnější disciplíny, věřme, že se dnes holky dobře vyspí vzájemně se nahecují a rozcupujeme zbytek startovního pole na hadry.  Kdyby zítra byly hned 3 finále bylo by to naprosto fantastické!!! Držte palce, bude to potřeba!!!