O víkendu padaly osobáky jako hrom, vrchol sezóny se blíží     

19.06.2017 14:38

O víkendu se naše závodnice a závodníci představili v rámci krajského přeboru družstev žáků a žákyň, starší děvčata cestovala do Kolína pro osobní rekordy a forma před blížícími se vrcholy stoupá.

V Litomyšli bylo fantastické atletické počasí a odrazilo se to na výsledcích. Skvělé časy zaběhla Klára Bartošková. Naše žákyně si vytvořila osobní rekord na 100m př. v čase 14,48s. Silný vítr do zad nám ale spíše ubližoval. Klára se dostávala blízko, a tak byl hned na několika překážkách k vidění i letecký den, kdy jsme více létali, než běželi. Vzhledem k technickým problémům je tento osobní rekord parádní záležitostí.  Na 60m Klára v závěru vypustila a asi netušila jak rychle běží. Čas z rozběhu 7,78s. je novým oddílovým rekordem, (i když časy se silnou větrnou podporou bereme trochu s rezervou, výkon je to skvělý, zůstáváme však nohama na zemi ). Za  krajským rekordem zaostala Klárka 4 setiny. Ten drží Lenka Ficková, která patřila ve své době k velkým sprinterským esům ČR a může se pochlubit 5. místem z MS juniorů na 100m, nebo osmým místem z OH v Sydney, kde se nečekaně představila ve štafetě 4x400m. To jen dokresluje o jak kvalitní čas se jedná.  

Na překážkách zaválela také Sabina Duchoslavová, která si vytvořila nový osobní rekord  v čase 14,60s. Sabča v posledních týdnech aktivně pracovala výsledek se dostavil. Pokořila si zároveň svůj cíl do sezóny.

Matyáš Novák také chtěl předvést slušný čas na 60m, ale v Litomyšli mu to příliš nesedlo. Působil unaveným dojmem. Přesto se dokázal na setinu přiblížit osobnímu rekordu, je pravdou že v pátek šel poměrně náročný trénink. Měl to navíc nesmírně těžké, Pazdera z Chrudimi, který se s Matym bije o přední příčky tentokráte chyběl a nepodařilo se nám být v dostatečném „laufu“, necháváme si to až na Olympiádu!

Na 300m poprvé kariéře prolomil bariéru čtyřiceti sekund Tomáš Severa a také si odváží osobní rekord.

V Kolíně si Kačka Hájková skočila osobní rekord v dálce 519cm a atakovala svůj osobní rekord na 400m př.

Natálie Víšková si v Ústí nad Orlicí zaběhla své osobní maximum na 3000m.