Atleti Mýta mají za sebou nabitý víkend s řadou osobních rekordů

21.01.2019 11:49

Praha, Ostrava, Pardubice a znovu Praha. To bylo rozložení závodů pro vysokomýtské atlety tento víkend. Pro trenéry pak nabitý víkend.  V pátek se představila Klára Bartošková na testovacích závodech na pražském Strahově a závodila velmi dobře. Nový osobní halový rekord na trati 300m a navíc velmi dobrý běžecký projev. Na poloviční distanci pak trpěla nevýhodnou druhou dráhou, když po dobrém startu pak nedokázala zachytit úprk soupeřek, které naplno využily seběhu. Nutno ale říci, že stála na startu po boku dvou českých reprezentantek, které v loňské halové sezóně staly na startu halového MS v Birminghamu a patří k vynikajícím závodnicím.

Trenéra Lukáše Dejdara pak čekal přejezd z Prahy do Ostravy, kde startovaly víceboje. Ty se povedly na výbornou.  Byť ne vše bylo, jak už to tak ve víceboji chodí, ideální, přesto většina byla více než dobrá. Překážky musím říci nad očekávání. Markéta Burešová a Justýna Brýdlová si vytvořily nový osobní rekord, byť si troufneme říci, že je to stále čas spíše výchozí, než ten, kterého reálně mohou dosáhnout. Sabina Duchoslavová po dlouhém a vleklém zranění takřka bez tréninku běžela také velmi solidně. Navázala výška. Poslední dvě jmenované skákaly opravdu dobře. Projev byl velmi uvolněný, ale zároveň dostatečně bojovný. Justýna i Sabča se praly s rozběhem, přesto skákaly na sezónních maximech a i přes velkou řadu technických nedostatků zapsaly Sabina osobní halový rekord a Justýna nejlepší výkon sezóny. I Marketa dokázala přidat ve výšce osobní rekord. Koulička nepatří k našim nejsilnějším disciplínám a to se potvrdilo i v soutěži. Justýna zaostala jeden cm za osobním maximem, ale všechna děvčata mají určitě potenciál minimálně o metr dál. Když přeskočím až na závěr Sabina i Markéta dokázaly vybojovat skvělé osobáky.  Obě mají zdravotní problémy, a proto je třeba si těchto výkonů nesmírně vážit. Justýna prokázala stoupající formu.

Přípravky zahájily sezóny přípravnými závody. Více jak dvacítka našich závodníků si otestovala sprinterské tratě a skok daleký. Vše se neslo ve velmi příjemné atmosféře. Děti si prošly celým procesem závodů od rozcvičení po starty až po zakončení, zklidnění po závodě. Zapsaly si řadu svých osobních údajů a již teď se těšíme na jejich výkony v Ostravě za necelé tři týdny.

V Praze pak startoval Matyáš Novák a Natálie Řeháková. Natka atakovala své osobní maximum na trati 1500m, Maty bojoval opět na trati 60m a 200m. Oba zapsaly časy, které nejsou úplně špatné, ale oba vědí, že mohou být ještě lepší.

Další víkend nás čekají krajské přebory v Praze. Držte nám palce.