Zpravodaj MSJ EUGENE č. 1

14.07.2014 16:36

Poprvé budu pro náš web komentovat šampionát z místa bydliště, ale věřím, že s oběma mýtskými účastníky mistrovství světa budu v dobrém kontaktu a budeme se moci s Vámi všemi podělit o dojmy a zážitky z největší sportovní atletické akce pro kategorii do 19 let. 

První část výpravy vyrazila do dějiště šampionátu do amerického Eugene včera ve 12:30. Po zhruba 9 hodnách letu přistáli naši reprezentanti v New Yorku. Tam měli několika hodinovou pauzu, aby protáhli ztvrdlé nohy a záda z letadla a vydali se v podvečer další linkou směr Portland. Odtud se již přesouvali do blízkosti dějiště šampionátu do amerického Oregonu. Nejznámější atletickou postavou hiostorie tohoto atletického města je jistojistě fenomenální běžec Prefontaine. Několikanásobný americký rekordman na tratích od míle až po pět kilometrů,  4. z Olympijských her v Mnichově, bohužel  tragicky zahynul při autonehodě velmi mladý. Dodnes je největším atletickým meetingem v Oregonu, konkrétně pak v Eugene Prefontaine Classic. 

 

Česká výprava dorazila do univerzitního kampusu v 1 hodinu ráno místního času. V současné chvíli stále ještě všichni dospávají dlouhý let. Dnes okolo naší 20:00 hodiny večerní by Zdeňka už měla absolvovat první trénink na tréninkovém hřišti. Představujeme tréninkové hřiště, kde by měli naši reprezentanti dolaďovat formu a vstřebávat aklimatizaci  před zahájením MS. https://www.youtube.com/watch?v=dfZ0NQQGfZA