Zpravodaj MS Eugene č. 8 – Zdeňka Seidlová uvízla v rozbězích, Sýkora a Drahotová jsou zlatí!!!

24.07.2014 08:30

Včerejší den byl pro mýtskou závodnici další hořkou atletickou zkušeností. Již tradičně při mistrovství světa dostává mladá atletka osmou dráhu. Podobně jako v Doněcku minulý rok, tak i letos v Eugene. V loňském roce rozběhla v Doněcku pomalu a málem to mladou závodnici stálo postup. Z obav, aby se to neopakovalo, začala Zdeňka tentokrát velmi rychle a bylo to až moc. Bohužel síly v závěru pak strašně rychle ubývaly. Ve výsledkových listinách to znamenalo smutné nepostupové místo. Pokud se dokáže mladá závodnice nominovat za dva roky na MSJ do Kazaně, dejte nám osmou zase. Teď už tempo trefíme! Poběžíme Doněck/Eugene a všem tam ukážem.  Nyní směřujeme svoje myšlení ke štafetě 4x400m, která nás čeká pozítří.

I když u nás bylo smutno, v české výpravě panovala obrovská radost. Anežka Drahotová zašla světový rekord v chůzi na 10km a stala se mistryní světa. Stejný kousek se povedl i Jiřímu Sýkorovi v desetiboji, který také zvítězil v nejlepším výkonu všech dob. Obrovská gratulace. Jan Doležal skončil 16. Eliška Drahotová byla v chůzi DQ.

Dařilo se i překážkářům. Do dalších bojů postoupil Tuček i Hodboď. Dál jde na 400m i Jiranová.  Kvalifikací bohužel neprošel Petr Pícha.

Dnes večer nás čekají dvě zajímavá finále. Rebeka Šilhánová v tyči a Tereze Vytlačilová v oštěpu. Věřme, že se počasí umoudří. Do boje o finále jdou dnes chlapci překážkáři Tuček s Hodboděm, a na 400m Helena Jiranová. Děvčata Svobodová a Reissová budou usilovat  o postup do semifinále na 400m př