Zpravodaj MS č. 9 – Chystáme se na štafetu, dnes jde do boje českotřebovský Jan Friš

25.07.2014 08:19

Již v minulých příspěvcích jsem psal, že počet účastníků z Pardubického kraje na MS je neobvyklý a vysoký. Dnes večer se představí poslední z našich regionálních borců a to Jan Friš z České Třebové. Borec, který začínal v Litomyšli, pak se připravoval s Jaromírem Kopeckým v Chocni a jeho výsledky ho katapultovaly do Ostravy.  Honza vyběhne na 3km překážek a my věříme v postup do finále!!! Honzo, držíme palce!!!

Odpoledne předpokládáme i společný trénink české dívčí juniorské štafety 4x400m, děvčata budou určitě chtít již zítra zabojovat o finále. Poslední zprávy hovoří o drobných zdravotních problémech Pavly Falharové, doufejme, že se dá do pořádku. Uvidíme jak to trenér na místě připraví. Vzhledem k tomu, že je tam sám a musí se starat jak o štafetu tak překážkařky, má nejspíš práce až nad hlavu. 

Včera ve svých finále obsadila Rebeka Šilhanová 6. místo výkonem 425cm ve skoku o tyči. Byla to nejspíš i trochu větrná loterie, Rebece blahopřejeme. Tereza Vytlačilová z Poličky bohužel nenavázala na své výkony z českého šampionátu a z kvalifikace a na MS obsadila 11. Místo. Gratulujeme! kdo tohle může říct:“Jsem 11. Na světě jen 10 holek na světě je lepších než já“? To je dobré ne?

O finále bojovali sprinteři na 400m překážek, ani Lukáš Hodboď ani Martin Tuček bohužel nepostoupili. Opět svou roli hrál vítr a hlavně v první polovině závodu měli borci  s krokovým rytmem problémy. Stejný osud potkal v semifinále na 400m i Helenu Jiranovou, která skončila sedmá.

Naopak radost nám udělaly svými postupy jak Jana Reissová na 400m, tak Lenka Svobodová. Paráda!!!!

Dneska držme těmto překážkářkám a Honzovi Frišovi palce!!!! Honzo makej!!!!!