Zdeňka Seidlová s Hejnovou, Rosolovou a Masnou útočila na MS v Pekingu

22.06.2015 10:16

V pátek odletěla s českou reprezentací dospělých do letoviska na Krétě naše sprinterka Zdeňka Seidlová.  V Heraklionu se konala totiž prestižní soutěž národních týmů a hvězdami nabitý český kádr jel do Řecka vyhrát.  Zdeňka usedla do letadla společně s olympijskou vítězkou Barborou Špotákovou, mistrem světa Pavlem Maslákem či mistryní světa Zuzanou Hejnovou a dalšími skvělými atlety. V týmu byla sice nejmladší, ale už to rozhodně neměla být závodnice jen do počtu. Společně s Denisou Rosolovou, Lenkou Masnou a Zuzanou Hejnovou se měly společně bít o co nejlepší čas, který by jim zaručil start na MS v Pekingu v polovině srpna.

 

V Heraklionu bylo velmi teplé počasí a na stadioně se točil nevyzpytatelný vítr. Zdeňka běžela třetí úsek. Štafetu podobně jako při ME v hale rozbíhala Denisa Rosolová, druhý úsek Lenka Masná, čtvrtý Zuzana Hejnová.

 

Zdeňka letos běhá s velkou lehkostí a tu si přenesla i do štafety. Jakmile od Lenky dostala štafetový kolík vyrazila na trať v úžasném tempu. Držela čelo až do posledního úseku a tam rozhodla Zuzana Hejnová o vítězství českého kvarteta. Na naši závodnici přišly hned po doběhu slova chvály. Šéftrenér Tomáš Dvořák nás bezprostředně po doběhu informoval o výborném výkonu vysokomýtské závodnice a dodal že nejen běžela fantasticky, ale prý se u toho snad ještě usmívala :-D Mezičas, který Zdeňce naměřili čeští trenéři byl skvělých 53,11. To je ještě o 4 desetiny rychlejší než předvedla v březnu v O2 aréně.

 

Uvidíme jestli výkon našeho kvarteta bude na MS stačit. Nominační proces štafet je u IAAF složitý a česká děvčata jsou v tuto chvíli na hraně. Škoda, že štafeta neukrojila ještě větší krajíc a neposkočila ve světových tabulkách ještě výše. V tuto chvíli je náš tým na 12. pozici.