Zdeňka Seidlová rozdrtila soupeřky rozdílem třídy a je mistryní České republiky! Ve finále byla Barbora Chytková

15.02.2015 21:15

O víkendu se konalo mistrovství České republiky v atletice. Do bojů o cenné kovy se vždy dostane jen hrstka těch nejlepších z ČR. V technických disciplínách a v bězích může startovat na tomto šampionátu pouze 16 nejlepších, ve sprintech pouze 24. Z Mýta se dokázalo kvalifikovat trio závodnic Zdeňka Seidlová, Barbora Chytková a Martina Čiháková.

Zdeňka Seidlová patřila k velkým favoritkám všech sprinterských disciplín. O titul by bojovala jak na 60m, 200m, tak i 400m. Nakonec  i s ohledem na HME v Praze zvolila trať 400m. Zde patří k absolutní české špičce mezi dospělými a to potvrzovala i během šampionátu juniorů. Již v rozběhu si stylem start cíl zajistila jasný postup do další fáze. Své nejbližší soupeřky nechala za svými zády o téměř dvě sekundy. Bylo jasné, že stejný sólo běh bude potřeba zvládnout i v nedělním finále. Do něho Zdeňka vstoupila dobře. Celá hala sledovala běh naší sprinterky, která opět utíkala sama proti časomíře. Běžet sólo běh je nesmírně obtížné, přesto Zdeňka Seidlová sama dokázala stlačit čas pod  55 vteřin. Nejbližší pronásledovatelka byla od Zdeňky vzdálena více jak o jednu vteřinu.  Do Mýta nám veze titul mistryně České republiky, pecka!!! Z Pardubického kraje dokázal vybojovat titul ještě dálkař Ondřej Kopecký z AC Pardubice.

Do finále se dokázala probojovat naše Barbora Chytková na trati 800m. Ta se potýkala v posledních týdnech se zraněním a musela velmi omezit přípravu. Mohla trénovat pouze max. 3x týdně, přesto znovu potvrdila, jakou je kvalitní závodnicí. V sobotním rozběhu předvedla opravdu skvělý bojovný výkon a zaslouženě se dostala do finálové osmičky. Finále byl opravdová bitva, jaký hala Otakara Jandery v podání juniorek snad nepamatuje. Dívky byly velmi velmi aktivní. Docházelo k častým kolizím, došlo dokonce i k pádu. Do něho se bohužel zapletla i naše Barbora Chytková. Zrychlení tempa v poslední třístovce bylo obrovské. Bára nedokázala již reagovat a odváží si z haly osmé místo. Po loňském vyřazení již v rozbězích je tento výsledek naprosto vynikající.

Na poslední chvíli se vešla na startovní listinu i překážkářka Martina Čiháková. Ta překonala trať 6ém překážek jako 20. nejrychlejší z ČR, když za svým osobním rekordem zaostala o pouhé 4 setiny. Její projev a technické zvládnutí překážek bylo z její strany však nejlepší z celé sezóny.

Všem, kteří nás reprezentovali, moc děkujeme za neskutečné zážitky a moc blahopřejeme!  Ostatním, kteří se bohužel nedostali, přejeme, aby se jim v přípravě dařilo, byli zdraví a reprezentovali náš klub a Vysoké Mýto  na letním šampionátu.