Zdeňka Seidlová překonala již čtvrtý český rekord a míří na MS do Polska

22.05.2016 20:26

Další zápis do rekordních listin si připsala vysokomýtská závodnice Zdeňka Seidlová. Sprinterka, která umí jak krátké, tak dlouhé sprinterské disciplíny, překonala v pátek odpoledne se svými kolegyněmi jedenáct let starý český rekord na trati 4x100m a vyhoupla se do čela historických tabulek. Nikdo v bohaté a dlouhé atletické historii neběžel rychleji! Neuvěřitelně to sedlo a výsledek je to naprosto jedinečný.

Pro naši závodnici je to již čtvrté překonání českého rekordu během její kariéry. Předloni v hale překonala 32 let starý český rekord na 400m. Jako žákyně překonala 22 let starý rekord na 300m a s kolegyněmi vytvořily rekord na trati 3x300m. Teď si může připsat do sbírky další fantastický výsledek.  Štafeta ve složení Paličková – Seidlová – Vávrová a Bendová zaběhla při Zlaté tretře v Ostravě čas 45,34 a překonaly dosavadní maximum českých reprezentantek z roku 2005 o 25 setin. Tehdy velmi silné složení  Iveta Mazáčová-Dostálová-Pavla Hřivnová-Denisa Rosolová vévodilo českým tabulkám dlouhých 11 let.

Děvčata běžela opravdu neskutečně rychle. Nejen, že padl český rekord, svým výkonem dokázaly splnit i přísný limit na MS juniorů v polské Bydhošti, který měl hodnotu 45,45s. Před sezónou se to zdálo až nemožné. I když by totiž děvčata zaběhla český rekord, nemuselo by to za určitých podmínek na MS stačit. Český rekord měl totiž hodnotu 45,59s. limit na MS byl zkátka ještě přísnější. Konkurence ve světě je opravdu veliká. A ano i na těchto distancích jsou limity nastaveny dle světových tabulek a účast na vrcholné akci si vyžaduje předvést opravdu kvalitní výkon v tomto případě až za hranicí českého rekordu.   

Tým se připravoval téměř dva roky pod vedením vysokomýtského trenéra Lukáše Dejdar. Ten povolal během přípravy až 12 závodnic. Trenérsky se na výsledku podílela také Gabriela Dvořáková. Věnovali jsme se nácviku opravdu maximálně, za chůze, za běhu, v maximální rychlosti, rozebírali jsme videa, neustále jsme makali na zlepšování techniky a vyplatilo se. Faktorů ovlivňující výkon je hodně, ale přípravné kempy měly smysl. Mohli jsme velmi rychle reagovat na zranění a další okolnosti, holky to měly zažité a i když do Polska nakonec pojede jen nejspíše 5 závodnic, potřeba je poděkovat všem, které si těmito soustředěními prošly.

Je stále teprve začátek sezóny a věříme, že forma poroste směrem k vrcholům  a děvčata dokáží ještě český rekord vylepšit.  Proč ne hned dvakrát a to třeba  v rámci MS!  Český rekord a splněný limit je pro nás výzva . Buďme ještě lepší!!!! Pojďme za svými sny!!!!