Zdeňka Seidlová je juniorskou mistryní ČR na 200m, mezi dospělými poskočila až na druhou pozici průběžných tabulek!

21.02.2016 18:48

Zdeňka Seidlová je juniorskou mistryní ČR na 200m, mezi dospělými poskočila až na druhou pozici průběžných tabulek!

Pražská hala ve Stromovce během víkendu zažila jedno z nejkvalitnějších mistrovství ČR dorostu a juniorů v historii. Padaly národní rekordy, osobní rekordy a k vidění byly neskutečné souboje.

Zdeňka Seidlová předvedla nádherné bitvy a vždy tam šlo o pouhé setinky. V sobotu nastoupila  na trať 60m. Hladce se probojovala do finále. Čekala se obrovská řež mezi trojicí Paličková, Seidlová, Dvořáková. Právě tyto tři se následně poskládaly na stupních vítězů, ale o drama nebyla nouze. Skvěle z bloků vypálila naše Seidlová a Paličková. B. Dvořáková trošičku zaspala. Veronika Paličková měla skvělou první část trati, druhou část ale zase výborně běžela Seidlová. Poslední desetimetrovka byla nervy drásající. Po doběhu zůstala na ploše ležet Veronika Paličková. Hala ztichla, ale po chvilce se závodnice zvedla a ukázala, že bude v pořádku. Hodonínská Paličková doslova vpadla do cíle a z haly si odvezla plno šrámů, ale i titul! Neboť naši Seidlovou porazila o nicotnou setinku. Krásný závod a k nám do Mýta vezeme skvělý osobák 7,56!!! Stříbro bereme všemi deseti. Jedná se zároveň o vyrovnání krajského rekordu.   

V neděli nás čekaly dvoustovky. Zde byla největší favoritkou Barbora Dvořáková, která vévodila českým juniorským tabulkám a formu měla dle projevu v rozběhu výtečnou. I Zdeňka Seidlová zvládla rozběh skvěle. Třetí do party byla Kateřina Vávrová z Uherského Hradiště, která také velmi lehkým během hladce postoupila. Znovu se čekala neskutečná bitva. Všechny tři děvčata totiž v rozbězích atakovaly nejlepší své výkony sezóny.  Odstartováno! Výborně běží všechny favoritky, první stovkou se nejlépe prohnala Dvořáková a do cílové rovinky jde na prvním místě, těsně za ní Seidlová. A je to tu neskutečná bitva. Každý chvilku tahá pilku. Obě závodnice poodběhly zbytku pole. Neskutečný boj! Cíl! Kdo tam byl dřív. Nikdo v hale netuší, nám se zezadu zdálo, že naše Seidlová, ale musí se čekat na verdikt! Trvalo to opravdu dlouho, rozhodčí pečlivě zkoumají  cílovou fotografii. Když na světelné tabuli vyskočil čas 24,33s a u něho Seidlová vybouchl gejzír radosti. O pouhou setinu zpět fantastická Barbora Dvořáková a na třetím místě doběhla její sestra Kateřina Dvořáková ve skvělém osobním rekordu 24,53s. Dvoustovky byly ozdobou šampionátu ve všech kategoriích, letos to tam lítalo neskutečně.

Zdeni věděla jsi po doběhu, že jsi vyhrála?

Ne, nevěděla. Měla jsem vnitřní tušení, že bych to mohla být já, ale nevěděla.

Jak jsi vnímala ten souboj v rovince?

Cítila jsem, že je Barča trošku přede mnou, měla jsem ale úplně vypnuto, málem jsem spadla. Říkala jsem si nepadej a vyhraj!

Co říkáš na ten čas?

Mám velikou radost!

:-D My také!

Nejen Zdeňce se z Mýtských na šampionátu dařilo. Všem našim závodníkům se budeme věnovat v dalším článku, sledujte nás!