Vysokomýtští atleti trhali v Jablonci tartan a přivezli 20 medailí

02.02.2015 14:00

Úžasné vystoupení mají za sebou vysokomýtští atleti při krajských halových přeborech v Jablonci nad Nisou. Hned pětice mýtských atletů dokázala vybojovat tři cenné kovy, další čtyři závodnici přidali minimálně jednu medaili. Mýto posbíralo i řadu bramborových či finálových umístění do osmého místa a všichni mýtští závodníci byli hodně vidět. Mýto patřilo i k nejhlasitějším fanouškům a byla vidět veliká týmová soudržnost a vzájemná podpora.

 

Nejúspěšnější závodnicí celých krajských přeborů se stala mýtská žákyně Adriana Grulichová. Vyhrála sprint na 60m i 150m a v dálce si doskočila posledním dlouhým pokusem pro titul přebornice kraje. Dlouhým skokem 513 cm se vyhoupla na 6. místo českých tabulek. Zahanbit se nenechala ani Sabina Duchoslavová. Ta proletěla tratí 60m překážek jako šíp, zvítězila a poskočila na 10. místo českých tabulek. K tomu přidala stříbro na 60m a 150m.

 

Šikovné mládí se dere vzhůru. Klára Bartošková a Petra Mlejnková kralovaly sprinterským tratím mladších žákyň. Nejprve Klára zaběhla v rozběhu vynikající čas na 60m 8,61s. (což je 13. místo v českých tabulkách), aby pak ve finále v krásném souboji těsně podlehla své oddílové kolegyni Petře Mlejnkové. Ta byla totiž zdravě nažhavena, když o několik minut dříve podlehla Kláře na trati 60m překážek a brala stříbro. Na stupně doprovodila v nejkratším sprintu tyto dvě závodnice naše Veronika Štěpánková. Mýto tak opět prokázalo, že patří dlouhodobě k nejrychlejším závodnicím.  Mýtské žákyně vystoupaly na stupně ještě v dálce. Tam brala stříbro Klára Bartošková a bronz Veronika Štěpánková. Petra Mlejnková brala další medaili, tentokrát stříbro na 150m. Úžasný závěr předvedla na trati 800m Natálie Řeháková. V posledním kole stupňovala tempo, odtrhla se od svých soupeřek a zaútočila na medaili. V dramatické koncovce vybojovala skvělý bronz. Marek Šalda a Lukáš Brzlínek skončili na svých tratích vždy těsně pod stupni vítězů. Jejich výkony byly také velmi dobré.

Mezi dospělými se prosadily Andrea Doubková a Šárka Novotná na trati 800m. Obě bývalé sprinterky si poradily velmi dobře z touto delší distancí a řekly si svými výkony o účast na MČR. Doubková navíc brala stříbro ještě v trojskoku.  Mezi muži sprintery se prosadil Stanislav Klát, který si na 200m doběhl pro bronzovou medaili.

 

Nejen medailisty je třeba chválit. U závodníků, kteří pravidelně trénují je vidět veliký progres ve výkonnosti. Zlepšují se technicky, rychlostně. Hlavně u mladších ročníků máme v týmu hned několik dobrých závodníků, kteří by se již třeba na přes rok mohli začít také medailově prosazovat – jen tak dál.  Blahopřejme všem k dosaženým výkonům a přejeme do další sezóny hodně sportovní radosti.