Vysokomýtské juniorky jsou bezkonkurenční a vedou soutěž

10.05.2015 19:43

Vysokomýtské juniorky zahájily první část soutěže družstev v krajských kolech výborně. Na úvod nedaly nikomu ze soupeřů šanci a hladce zvítězily.  Tým postrádal hned několik opor reprezentantku Zdeňku Seidlovou nebo úřadující mistryni ČR Michaelu Stránskou. Chybělo i několik dalších závodnic z důvodů nemoci . Přesto  Mýto jasně zvítězilo rozdílem 30 bodů.

Již tradičně se Mýto mohlo opřít o kvalitní sprinty a běhy. Naše děvčata ovládla všechny tratě od 100m až po 800m a následně i obě překážkové trati. V každé z disciplín dokázal mýtský tým zvítězit. Na 100m trati mělo Mýto hned 4 závodnice ve finále A. Závod ovládla Martina Homolová v čase 12,41s. Martina dokázala vybičovat k parádnímu představení i Terezu Valáškovou, která si časem 12, 55s. zaběhla nový osobní rekord a skončila druhá. Body za finále si odnesly i Jana Slavíková a Adriana Grulichová.  I trať 200m ovládly naše závodnice. Zvítězila znovu Martina Homolová, na shodném třetím místě doběhly Tereza Valášková a Jana Slavíková.

Na čtvrtce zvítězila nová tvář v našem dresu Dominika Antošová, za ní doběhla  také naše závodnice Barbora Chytková, která si připsala vítězství i na trati 800m. Tam jí zdatně sekundovala Eliška Auservaldová, která doběhla na druhé pozici. Na osmistovce sbíraly cenné body také Natálie Víšková a  Šárka Novotná, která se v dobrém světle předvedla i na trati 400m překážek, když si tuto trať podmanila ve svůj prospěch a zvítězila. Velkou radost nám pak udělala Alexandra Smoláková, která se na ovál vrátila po dlouhé nemoci . Na její tváři byl po doběhu úsměv. To jsme neviděli dlouho a jsme za to velmi rádi. Pro body si na této trati doběhla i Eliška Bačová. Krátké překážky ovládla naše Anna Nečinnová, která zvítězila ještě v kouli a oštěpu. V oštěpu brala body za sedmé místo i Aneeta Jasanská.   V dálce jsem měli oporu znovu v Martině Homolové, hezké skoky předvedla i Adriana Grulichová, která v každém záívodě stabilně skáče okolo pěti metrů. Nový osobáček si do svých záznamů zapíše Kateřina Hájková. Martina Čiháková se poprvé představila v tyči a výkon 260cm bez většího tréninku po dlouhém zranění kolene je velmi příjemným překvapením.  Trojskok šla poprvé v životě Kristýna Šafářová a obsadila druhé místo za českou reprezentantkou Jelínkovou. Kristýna zvítězila i ve výšce. Tam si parádní osobák skočila Tereza Dostálová a její pokusy na 150cm byly velmi velmi vydařené. Ve vrzích nás svými výkony podržela Amálie Drimlová. Mýto se netají ambicemi znovu postoupit mezi nejlepších osm týmů ČR. Děvčata mají za sebou první krok další kroky ale na ně čakají. Věřme, že budou i nadále takto úspěšné.