Vysokomýtské atletky v první lize žen překvapily a jsou třetí!

16.05.2015 21:12

Prvoligový tým žen zajížděl k prvnímu utkání na stadion u Nisy v Liberci. Naše děvčata vstoupila do již své třetí prvoligové sezóny nejlépe v historii. Po prvním kole jsou třetí! Většina závodnic si hned na úvod sezóny vytvořila osobní rekord.

Oporou týmu se stala Martina Homolová, která dokázala vyhrát oba nejkratší sprinty. Na stovce zaostala za svým osobním maximem pouze o 5 setin, když vyhrála v čase 12,25s. Závod se velmi výrazně povedl i Tereze Valáškové, když si zaběhla nový osobní rekord 12,54 a skončila ve finále parádně na třetím místě. Na osmistovce si vytvořila nový "osobák" Barbora Chytková. Ta doběhla také třetí v čase 2:16,89 a vyhoupla se tímto výkonem na třetí místo průběžných českých tabulek juniorek. Na tuto parádu navázala Barča navíc na trati 400m časem 61,56 což znamenalo také nový osobní rekord. Díky výkonu na 400m př. se navíc stala jednou z  nejlépe bodující závodnicí našeho klubu v tomto kole. Dařilo si i dalším. Aneta Jasanská si vytvořila osobní rekord v oštěpu. Výborně si vedly děvčata na 5km. Adéla Stránská udolala týmovou kolegyni  Hanku Homolkovou časem  18:17,98, Hanka pak proběhla cílem v čase 18,24,21. Navíc Adéla brala body i na 1500m. Tam se časem pod 4:50 blýskla její sestra Michaela Stránská. Vícebojařka Anna Nečinová přinesla týmu body na 200m, v kouli a  dálce. Dařilo se i Denise  Dostálové ve výšce a trojskoku. Šárka Novotná si doběhla pro body na 400m př.  Cenné zkušenosti nasbíraly mladé pušky Adriana Grulichová, Martina Čiháková, Kateřina Hájková, Sabina Duchoslavová, Tereza Dostálová.

Děvčata si díky bojovnému a týmovému výkonu zaslouženě došla pro svůj nejlepší výsledek v historii.   Velmi vyrovnaný souboj rozhodly až štafety, když Mýto poskočilo o několik příček vzhůru až na konečné třetí místo. Před náš tým se dostalo jen SK Nové Město nad Metují a Liaz Jablonec nad Nisou. Za mýtskými zády pak skončil Chomutov, Liberec, Česká Lípa, Hradec Králové, Trutnov.