Trio mýtských žáků míří na MČR! Kvalita výkonu roste a účast mohou vybojovat jen ti opravdu nejlepší

16.09.2016 13:07

Napjatě jsme čekali, kolik vysokomýtských atletů žáků se dostane mezi českou elitu. Forma některých rostla celou sezónu a věřili jsme, že delegát přizve na základě výsledků i naše závodníky. V českých tabulkách je to rok od roku vyrovnanější, rozhodují setiny. Časy, které dříve stačily na účast při MČR, ba dokonce na finále se mnohdy už ani neobjeví ve statistikách mezi prvními dvaceti. V posledních letech došlo k velkému zkvalitnění a rozptyl mezi první a kupříkladu dvacátým závodníkem závodníkem ve sprintu  se velmi snížil. Zatímco před deseti lety 24. místo v českých tabulkách v běhu na 60m žákyň zaručující účast na MČR bylo 8,20s. v letošním roce je to 8,05s.  Právě čas 8,05, který teď sotva stačí na účast, bral v roce 2006 stříbrnou medaili z MČR.

A proč tady zmiňujeme právě tento výkon. Čas 8,05 je totiž osobním rekordem naší první zástupkyně, kterou Vám chceme představit. Klára Bartošková udělala během sezóny obrovský progres výkonnosti. Zlepšila si osobní rekordy na všech sprinterských distancích. Na MČR se představí hned 3x. V sobotu na 60m a 300m a v neděli na 150m.

Dalším účastníkem je znovu sprinter, tentokráte Matyáš Novák. Ten si nechal svá zlepšení až na konec sezóny a osobní rekord 7,56s. na 60m mu vynesl jeho premiérovou účast na vrcholném podniku. Matyáš se také představí na 150m.

Třetí do party je Veronika Štěpánková. Dítě štěstěny? Na finále dorostenek si zkusila chůzi, šla tak dobře, že jsme ji až místy museli krotit. Její výsledný čas ji posunul na šampionát mezi českou elitu a Veronika bude bojovat na dlouhé trati 3km chůze.

Šampionát startuje v sobotu a pokračuje nedělními boji. Držte našim závodníkům palce.