Tomáš Popelka běžel fantasticky! Nový osobák na 60m a oddílový halový rekord!!! V ČR je 10 nejrychlejším!

01.03.2014 00:00

Ve druhém rozběhu se představil náš sprinter Tomáš Popelka při MČR žactva v Jablonci nad Nisou na trati 60m. Svůj první start na šampionátu proměnil v nový osobní rekord a vylepšil tak i svůj halový oddílový rekord. Rozběh byl velmi silný, ale Tomáš se nezalekl. Jeho čas 7,55s. je naprosto parádní. Soutěž je oproti minulým letům zjednodušena a sprinteři jdou pouze rozběh a finále, meziběhy byly vynechány. Otázkou je, zda je to správně. Chápeme, že svaz jde naproti vícebojařům, kteří mohou pohodlně kombinovat více disciplín, na druhou stranu se na MČR dostane méně sprinterů, ze kterých by se v budoucnu mohla rekrutovat řada výborných atletů. 

 

To že nebyly meziběhy byla pro nás konkrétně trošku škoda. Tomáš se vždy na závodech postupně rozbíhá a zlepšuje svoje časy. Finále ale i tak bylo velmi velmi blízko. Tomášovi chybělo nicotných 5 setin. Celkově obasdil skvělé 10. místo. Jeho čas z rozběhu by bral ve finále 6. místo. 

Zítra se Tomáš představí na trati 150m, kde by mohl překvapit a velmi potrápit favority. Tomáš se atletice věnuje necelý půlrok, a trénuje jednou až dvakrát týdně. Jsme moc rádi, že se na šampionátu zatím ukazuje ve velmi dobrm světle a sbírá cenné zkušenosti. 

 

Držte Tomášovi zítra na 150m!!!