Seidlová v belgickém Gentu doběhla šestá

15.02.2016 09:10

Belgie přivítala vysokomýtskou závodnicí kapkami deště a počasím okolo nuly. V Gentu čekal naši sprinterku start v hlavním programu halových závodů pod záštitou EA na trati 400m. Vybrali jsem si halu, kde se Čechům v minulosti tolik dařilo. Zlato zde při ME vybojovali Dvořák v sedmiboji, Rybová v tyči a mužská štafeta 4x400 m. O tom, že se bude v hale na co těšit i při IFAM indoor meetingu ukazovaly již přihlášky. Na krátkých překážkách se měly utkat bývalá mistryně Evropy domácí Eline Berings, dobře známá naší Lucce Škrobákové ze stupňů vítězů z ME v hale v Turíně, a Sandra Gomis z Francie, finalistka halových ME.  Naším cílem ale byla 400m.

Hala byla nabitá k prasknutí, velmi dobrá atmosféra a celková organizace. Pod hlavní plochou byl rozcvičovací ovál cca 300m dlouhý, plus tunel a posilovna.  Na hlavní ploše bylo položené mondo na beton. Zmiňovaná Sandra Gomis běžela v rozběhu krátké překy 8,06 ve finále pak 8,01.

Zdeňka nastoupila v prvním běhu na 400m ve třetí dráze.  Startovní pole bylo nabité a úkol zněl  jasně. Dobře seběhnout! Moc jsme chtěli být v čas na seběhu a dostat se na druhé místo. To ale chtěly všechny startující a výsledkem bylo neskutečně nakopnuté první dvoukilo. Závodnice z vyšších drah díky seběhu ještě vyšponovaly tempo. Druhá dvoustovka pak byl neskutečný boj. Zdeňka dřela co to šlo i když očividně jí první dvoustovka  sebrala hrozně moc sil a cílová rovinka bolela jak dlouho ne. Šesté místo je v této konkurenci dobré.

"Byla to pro nás velmi cenná zkušenost. V Čechách je hrozně málo kvalitních závodů a nemáme možnost si zkusit kromě MČR dospělých běžet vyrovnané závody.  Je dobře, že jsme tento závod absolvovali. Určitě jsme chtěli běžet ještě rychleji a víme, že na to máme. Cenné zkušenosti, které jsme zde nabyly, jsou ale velmi důležité."
Lukáš Dejdar