Seidlová splnila ostrý limit a míří na ME i na Krétu, Homolová do čela českých tabulek!

14.06.2015 21:44

Mýtské holky ovládají české sprinty juniorek!!!

Sluncem a bouřkami protkaný víkend přinesl velikou radost do vysokomýtského AC. Slunné počasí přálo sprinterům a nejen bouře bouřily na stadionech. V sobotu při první lize se totiž prohnala stadionem jako blesk vysokomýtská závodnice Martina Homolová. Skvělé osobáky z rychlé královehradecké dráhy ji katapultovaly do čela českých tabulek. Nejprve zaběhla parádní stovku, když zaostala jen za Polkou Rozsijak a své osobní maximum posunula na parádních 12,02s. To ale ještě nebylo všechno. Martina se představila na dvojnásobné trati. Úžasně vyběhnutá zatáčka a dravé pojetí běhu jí vyneslo vylepšení osobního maxima již na skvělých 24,51s. Tento čas znamenal nejrychlejší výkon sezóny a skok do čela českých juniorských tabulek.

Zdeňka Seidlová byla jistojistě motivována výkony své kolegyně a v neděli na Kladně při extralize chtěla předvést svou strmě vzrůstající formu. Tento závod byl pro naši závodnici velmi důležitý. Ve hře byl limit na ME juniorů do švédské Eskilstuny. Zdeňka rozběhla závod na 400m  parádně a byla až překvapena jak snadno v prvních metrech seběhla své soupeřky. Obeznámena s jejich kvalitou trošičku zvolnila, a i tak dvoustovkou probíhala v mezičase 25,10. Skvělým závěrem se dotahovala na Ukrajinku  Kolesničenkovou a byl z toho parádní osobák 54,04s. Na Zdeňku hodně dotírala v posledních metrech Lenka Masná. Tento výkon znamenal překonání ostrého A limitu pro ME juniorů o téměř 4 desetiny. Neskutečná paráda!!! Projev běhu byl navíc velmi uvolněný a troufnu si říci, že to byla nejhezčí čtvrtka venku v podání této juniorské  závodnice. Výkon znamenal zároveň nominaci na ME družstev dospělých příští týden na Krétě. Tam se společně s reprezentačními kolegyněmi Hejnovou, Rosolovou, Masnou/Jiranovou, bude pokoušet o zaběhnutí co nejlepšího času štafety 4x400m. Společně se budou rvát o čas zajišťující nominaci na MS v Pekingu.

Zdeňka pak po hodince a půl po čtvrtce nastoupila na 200m. Tam se na dálku utkala se svou oddílovou kolegyní Martinou Homolovou. Zdeňka také parádně vyběhla zatáčku a znamenalo to osobák v čase 24,44s a vrátila se do čela českých tabulek. Škoda, že se spolu s Martinou neutkají při MČR, společně by mohly útočit i na limit ME na 200m. Naše barvy tam tedy bude hájit na 200m jen Martina a věřme, že si na rychlé dráze v Ostravě znovu posune osobní rekord a třebas i zaútočí na Eskilstunu.

V současné chvíli ovládají sprinterky Vysokého Mýta všechny sprinterské tratě od 100m až po 400m. To je paráda!!! Velká gratulace Zdeňce Seidlové a Martině Homolové.