Nicotných jedenáct bodů chybělo dorostenkám Vysokého Mýta k postupu mezi osm nejlepších týmů ČR

13.09.2016 08:32

Dva roky za sebou se vysokomýtské atletky dostaly mezi nejlepších osm týmů ČR. I letos měly našlápnuto k postupu, štěstěna ale tentokrát nestála při našich závodnicích a před branami finále zůstaly o nicotných jedenáct bodů.

Co znamená jedenáct bodů? Vítěz disciplíny bere vždy právě jedenáct bodů druhý devět třetí osm a tak dále až do desátého místa. V jedné disciplíně se tak rozdává 56 bodů. Disciplín je celkem dvacet, ve hře je tedy 1120 bodů o které letos bojovalo třináct  týmů, které dokázaly vyhrát krajské soutěže.  Mýtu chybělo malinko. Bylo to jedno vítězství, nebo jedno druhé místo a jedno deváté místo, nebo čtyři osmá místa, kdo ví. Štěstí a sportovní forma kroužily kolem našich závodnic, ale mnohdy na nás neusedly.

„Máme mladý a nadějný tým, cítil jsem v něm super atmosféru. Chyběly nám bohužel výraznější osobnosti, které by dokázaly bodovat vždy za každých okolností. V mladém týmu jsme často pro body museli předvést výkony na hranici osobních rekordů a ne vždy se to podařilo. Jedenáct bodů je málo, chyběl kousek, až po vyřazení jsme si uvědomili, co jsme dokázali v předchozích dvou letech.“ Řekl trenér Dejdar.

Překvapili nejmladší členky týmu. Klára Bartošková věkem ještě žákyně dokázala posbírat deset bodů. Senzačně postoupila do finále na 100m a tam vypálila rybník zkušenějším závodnicím, když doběhla třetí. Na dvoustovce brala další dva body. V obou disciplínách si zaběhla osobní rekord a zejména dvoustovka pod dvacet sedm sekund je veliká paráda. Klobouk dolů je potřeba smeknout před Veronikou Štěpánkovou. Ta se dozvěděla půl hodiny před startem, že jde chůzi, neboť byla vedoucím soutěže pro veliký počet závodnic vyřazena z oštěpu a mohla si tak vybrat náhradní disciplínu. To co předvedla na dráze v chůzi bralo dech a celý tým s nadšením sledoval počínání této dívenky. Pět bodů bylo z této disciplíny senzací dne. Nový oddílový rekord a vybojovaná naděje pro start na MČR žactva. Nejlepší výkony sezóny předvedla Sabina Duchoslavová na 100m př a 300m př. Výborně zaskákala Margit Junková v tyči.

Veliká pochvala míří k Báře Tiché. Ta dokázala být na stupních ve všech svých disciplínách a pravém by ji náležel titul kapitánka a vůdce našeho družstva. Příkladný přístup, k tomu úsměv na tváři, to v nás zanechalo velmi kladný ohlas a Báře za její výkony moc děkujeme. Ukázala, že je jednou z nejlepších vrhaček v ČR a do budoucna velikým příslibem české atletiky. Tereza Svobodová ovládla běh na 3000m stylem start cíl. Nedal soupeřkám nejmenší šanci. Osobáky přidaly i další děvčata Kateřina Bartakovičová na 200m, poprvé v kariéře pod dvacet šest sekund, Nikol Pánková na 100m př., Eliška Vetíšková na 400m. I to bylo ale málo. I když to nevyšlo, budeme pracovat, makat a za rok, za rok se vrátíme, znovu a silnější!