Nejlepší mýtští atleti halové sezóny mají za sebou soustředění ve španělském Lloret del Mar

22.04.2015 11:48

Již třetí rok za sebou odjíždí nejlepší mýtští atleti na soustředění před letní sezónou za teplem. Tentokrát absolvovali soustředění v Lloret del Mar.

Ve Španělsku na nás čekalo dobré počasí, dobrý stadion( i když občas trošku přeplněný dalšími týmy z Polska, Francie nebo Lotyšska, což se dalo uchopit ale i tak, že jsme mohli vidět, jak se atletika dělá v jiných zemích), velké množství jídla v hotelové restauraci a co hlavně,  velmi dobré výkony a přístup našich závodníků.

V první polovině soustředění vypadala velmi dobře Zdeňka Seidlová, která poctivě pracovala a odmakala všechny předepsané jednotky ve vysoké kvalitě. Kladně hodnotím hlavně její přístup k tréninku. Bohužel v druhé polovině se před jednou z tréninkových jednotek nepříjemně zranila a byla mimo hru po celý zbytek soustředění. Důkladné vyšetření v Praze však vyloučilo vážnější zranění a Zdeňka se již koncem tohoto týdne znovu pomalu zapojí do tréninku. Všem lékařům, fyzioterapeutce a trenérům děkujeme za pomoc při řešení situace.

Další naši závodníci byli zdravotně v pořádku a makali o sto šest po celou dobu soustředění. Mladé pušky Adriana Grulichová a Sabina Duchoslavová se mimo kondiční přípravy věnovaly vícebojařské přípravě a zejména některé disciplíny vypadaly již velmi dobře. Ale pracovat musíme pořád dál. Musíme být více „profi“. Hlavně pak v péči o svůj aparát a regeneraci. Pro holky byla veliká zkušenost vidět, jak se připravují reprezentanti české reprezentace, ale i jiných zemí. Věřím, že je tato zkušenost posune  v přístupu k tréninku do dalších let. Věřím, že holky nemají malé cíle.

Z Barči Chytkové čišela chuť do tréninku, radost z pohybu, radost z pobytu a odmakala tréninky úplně náramně. Na jedné straně naběhala dost kilometrů, na straně druhé vypadala velmi dobře v rychlosti, odrazech i tempových úsecích. Věříme, že na to dokáže navázat i v tuzemských podmínkách a opět bude bojovat o postup do finále při MČR.

Nová tvář v našem dresu Martina Homolová vytvořila silnou tréninkovou dvojici s Marcelou Pírkovou. Závodnice, které mají podobnou výkonnost, se navzájem táhly a obě děvčata odpracovala všechny předepsané tréninky na výbornou. Hodně jsme pracovali především na technice, a to jak běžecké, tak v posilovně. Na Martině byla vidět veliká snaha se zlepšovat. Věřím, že podobně přísná na sebe bude i mimo soustředění doma ve velkém Meziříčí a bude se nutit do těžkých technických cvičení a odmaká sama vše ne na 100%, ale  spíše na 150%.

Závěrem soustředění chci všem poděkovat a pojďme na naši práci navázat doma. Příprava zdaleka nekončí a musíme makat! makat! makat!