Naše dvě sprinterky prolomily těžké nominační limity a míří na ME do Švédska

08.07.2015 14:10

Zdeňka Seidlová a Martina Homolová píší další kapitolku do historie vysokomýtského atletického klubu. Zdeňka Seidlová opět běhá skvěle. I když příprava byla po úraze ve Španělsku velmi složitá, dokázala se na dráhu vrátit s noblesou sobě vlastní. Hned svým prvním starem překonala B limit na ME juniorů ve Švédsku a při svém druhém startu prolomila A limit a to při extralize na Kladně. Dalším závodem pak byl meeting v Mannheimu, kde Zdeňka dostala znovu velmi nevýhodnou krajní dráhu. Je to až neuvěřitelné kolikrát přisoudili pořadatelé této dívence kraj. Na MS v Doněcku, na dalším MS v Eugene, na MČR dospělých v hale a teď hned dvakrát v Mannheimu. Krajní dráhu totiž dostala i na poloviční trati. Na čtvrtce to ale Zdňka nakonec zvládla skvěle. Po pomalém začátku si vyzkoušela dravý závěr a za favorizovanými Britkami doběhla na skvělém třetím místě. 

Druhá vysokomýtská závodnice Martina Homolová nám vyrazila dech na 200m, když překonala limit pro ME juniorů v čase 24,19s. Její čas bohužel znehodnotil vítr. Martina tak musela vsadit na poslední možný termín a pokusit se o malý zázrak. Dne 3. 7. v Edenu na Slavii měla útočit na svůj osobní rekord a tím i na limit ME. Těsně před startem se stočil nevýhodně vítr. Martina si ale šla tvrdě za svým cílem. Skeptici na stadionu moc nevěřili, ale Martina limit pro ME opravdu prolomila v osobním rekordu 24,10s, v závodě byl protivítr dokonce -1,4m/s. 

Mýtští fanoušci se mohou tedy těšit na dvě naše sprinterky na ME juniorů ve švédské Eskilstuně. ME začíná 16. 7. končí 19. 7. Zdeňka se představí hned první den ve 12:20, Martina následující den. 

Držte palce je to neuvěřitelné, že se z našeho klubu dokázaly nominovat hned dvě závodnice. Obrovská radost.