Na mýtské atletky kouká v Calelle i světová rekordmanka Jarmila Kratochvílová

14.04.2014 09:55

Reprezentační soustředění  nejlepších českých sprinterů ve španělské Calelle  se pomalinku přelije do druhé poloviny. Mýtská děvčata mají za sebou již několik zajímavých tréninkových jednotek, ale ty nejzajímavější nás teprve čekají.

Na stadionu se pohybuje mimo řady vynikajících mladých sprinterů také řada velmi úspěšných trenérů. Vzhledem k tomu, že Zdenča Seidlová je českou rekordmankou na trati 400m, je pro nás samozřejmě nejzajímavější trenérskou personou  Jarmila Kratochvílová.  Dokonce se nám podařila navázat s touto mimořádně úspěšnou atletkou a  trenérkou spolupráce a její současná nejlepší sprinterka Jana Slavíková (bronzová z mistrovství ČR žen v hale 2014 na trati 400m) bude během sezóny nastupovat  za mýtský tým juniorek v boji o přední umístění v soutěži družstev.

Jarmila Kratochvílová je samozřejmě velkou osobností, stále drží světové rekordy a jako trenérka vychovala dvojnásobnou mistryni světa Ludmilu Formanovou. Naše děvčata mohou sledovat ale i práci a tréninky dalších, například trenérky objevitelky  mistryně světa Zuzany Hejnové. Dana Jandová připravovala dlouhé roky tuto fantastickou překážkářku  a absolvovala s ní řadu podobných reprezentačních kempů jako je tento v Calelle.  Získala s ní řadu mládežnických medailí z mistrovství světa i Evropy a dostala Zuzku do top světové atletiky i mezi dospělými.  Po odchodu z Jablonce do Prahy se obě dál pravidelně schází a mají velmi přátelský vztah.

Pro naše holky ale i pro mě jako pro trenéra jsou tyto kempy nesmírně důležité. Děvčata vidí , jak se trénuje v jiných klubech na nejvyšší úrovni.  My trenéři každý den diskutujeme o problematice, koncepci , možnostech a trenérských metodách v tréninku mládeže a naše dialogy jsou jednou z nejlepších forem dalšího vzdělávání.

Dnes dopoledne jdeme několik pětisetmetrových úseků! Bude to masakr! Jednoduché cesty k cíli nevedou!!!