Mýtští muži bojovali za tým Chocně v krajském přeboru

17.05.2015 22:45

Atleti muži Vysokého Mýta vstoupili do soutěží družstev. Mýto nemá svůj vlastní tým, nemáme bohužel dostatek závodníků. Proto většina našich borců posílila ambiciozní tým Chocně. Ten bojuje o co nejlepší umístění v krajském přeboru o dvě soutěže níž než naše ženy. „Choceňáci“ by ale rádi postoupili výše a to do 2. ligy. Jak se jim dařilo a jak se dařilo našim závodníkům?

Petr Smolák, bývalý stříbrný junior ČR na 3km překážek z roku 2013, ukázal svoji všestrannost, když nastoupil ve výšce, na 110m překážek a na trati 3km a ve všech disciplínách posbíral body. Vojtěch Beneš stlačil poprvé v kariéře čas pod 5minut na 1500m, ale na body bohužel nedosáhl. Honza Doskočil si zaběhl solidní osmistovku a podle výsledků to vypadá, že se šlo hodně na finish. Čas by Honza v rychlejším závodě určitě mohl stlačit mnohem níž. Pro tým vybojoval hned 6 bodů. Miloš Kolář zahájil vůbec svou první sezónu pod otevřeným nebem. S atletikou totiž stále ještě začíná.  Na trati 100m i 400m mu jen těsně body utekly. Z obou tratí si veze své nové osobní rekordy.  Jaroslav Nespěšný, vynikající sprinter let minulých, se představil na 100m. Po rozbězích byl nejrychlejší, ve finále se ale asi zranil a dál v závodech již bohužel nemohl pokračovat. Ve vypuštěném finále ještě bral body za 5. místo.

 

Vysokomýtští pomohli partnerskému oddílu v Chocni svými body aten ovládl první kolo. Věříme, že i naši borci v dalších kolech pomůžou k dalšímu vítězství a Choceň se dostane do baráže o 2. ligu. Gratulujeme „Choceňákům“ k parádnímu vstupu do sezony.