Mistrovství ČR žactva den první – „Mýťandy ve štafetě 10.!“

20.09.2014 19:54
Plzeň přivítala závodníky Mistrovství České republiky velkou průtrží mračen, která stadion ochromila natolik, že musel být úvod šampionátu odložen o zhruba půl hodiny. V tu chvíli byla již v rozcvičení naše Adriana Grulichová, která se chystala na svou trať 60m. Adrianin běh byl hned několikrát vrácen a dokonce se vylučovalo. Start dle regulí pravidel proběhl až na potřetí a Adriana vyletěla z bloků snad nejrychleji ze všech. Mladá subtilní atletka, která v porovnání se soupeřkami působila jako opravdový benjamínek v závěru závodu ztratila na čelo. Její výsledný čas 8, 38s je však její druhý nejrychlejší v sezóně. 
Tomáš Popelka – alias Popis, nastoupil na start hned po Adrianě. Ve velmi těžkém běhu se rval jako lev a i on ke konci ztrácel. Jeho čas 7,59 je po prázdninách ale parádní. Bohužel nejkratší sprint umí být velmi krutý. Tomášovi chyběla k postupu do meziběhu jediná setina. Taková je ale atletika. 
Ve večerních hodinách šla do boje naše děvčata na štafetu 4x60m. Byli jsme všichni plni očekávání, důvodem byl i loňský nezdar našich štafetmanek, kdy jsme nedostali bohužel kolík do cíle. Mladým puškám ve složení Karolína Hloupá, Sabina Duchoslavová, Martina Čiháková a Adriana Grulichová se ale dařilo nad očekávání. Výborný start předvedla Karolína Hloupá, první předávka trošku na těsno, ale velmi rychle, druhý usek v pohodě, dle slov trenéra  Martina Čiháková s Adrianou Grulichovou zvládly předávku na jedničku, následoval mohutný finish a bylo z toho krásné 10. místo. Děvčata porazila rivalky z regionu tým Ústí nad Orlicí a posbírala i řadu dalších cenných skalpů. Hned tři naše závodnice jsou ročník 2000 z tribuny mohutně podporovala své kolegyně další členka štafety Eliška Bačová také ročník 2000, která svým týmovým pojetím hodně přispěla k tomuto umístění.
 
Zítra se představí Adriana v dálce, Tomáš Popelka na 150m, Sabina Duchoslavová na 200m př. a v závěru programu vyběhnou naše děvčata do štafety 4x300m. Mýto v žákyních již dokázalo vyhrát dlouhou štafetu a to dokonce v Českém rekordu. Mladé pušky jsou opět sbírat cenné zkušenosti a my věříme, že se budeme po doběhu usmívat stejně jako dnes. Gratulujeme všem závodníkům, vy nejste obyčejní, vy jste ACVM!