Martina Homolová má za sebou své premiérové vystoupení na ME

18.07.2015 17:01

Poprvé ve své kariéře se představila na ME naše Martina Homolová. Její trať 200m byla naplánována na druhý den mistrovství na 19:30. Martina vypadala v posledních trénincích před šampionátem opravdu výborně. Tréninkové osobní rekordy padaly jak na běžícím páse. Los jí přisoudil sedmou dráhu hned v prvním běhu, když osmička byla prázdná a všichni jsme netrpělivě vyhlíželi den D.

Martina si své velké rozcvičení musela projít téměř sama a asi právě tam přišel zlom, který pak ovlivnil celý výkon.  Marťa vypadala před rozcvičením velmi vyrovnaně, ale když téměř celá česká výprava odešla sledovat finále její oddílové kolegyně, na Marťu začala doléhat tíha okamžiku.

Nervozita ji začala svazovat nohy a i když na stadioně působila velmi vyrovnaně, červíček uvnitř hlodal a bral sílu. Marťa bojovala ze všech sil. I přes nevydařený start věděla, že je připravená dobře a můž vše dohnat, ale nohy byly těžké a neposlouchaly, jak by měly. Výsledný čas spustil vodopád slz.

I když to teď mrzí, štve, bolí, vrátit už to nejde a my víme, že v Martině dřímá velký potenciál. Zažili jsme letos s touto dívenkou úžasnou sezónu a patří ji za to veliký dík.  Ať si každý říká co chce. Martina ušla velký kus cesty a jestli se to v Eskilstuně nepovedlo,  tak v Polské Bydgoszczti za dva roky se soupeři třeste. My tam budeme a lepší než kdykoliv před tím!