Klára Bartošková byla 6 setin od finále MČR, dvakrát vybojovala TOP 10

19.09.2016 11:14

O víkendu se v mlhou zataženém Jablonci nad Nisou konalo mistrovství České republiky žactva. Závodníky tu a tam pokropily kapky deště a museli se popasovat i s citelným ochlazením, které v Jizerských horách nabralo na intenzitě. AC Vysoké Mýto vyslalo 3 své zástupce této mladé věkové kategorie a výsledky byly nad očekávání dobré.

Klára Bartošková se předvedla ve skvělém světle. Dvakrát se dostala dokonce do nejlepší desítky a dokázala si, že v budoucnu může bojovat i o příčky finálové ba třebas i ty nejvyšší. Konkurence je každoročně vyšší a vyšší. Žačky předvádí výkony, za které by se nemusely stydět ani juniorky či ženy. Na sprintech bylo neskutečně nabito. Klára nejprve běžela 60m, kde možná chtěla o trochu lépe a výsledné 16. místo bylo trochu za očekáváním. Možná tento výsledek u ní zvýšil drobnou nervozitu před třístovkou, před startem navíc začalo hodně pršet ateplota šla rychle dolu. Klárka v sedmé dráze vyrazila nebojácně a v cílové rovince se drala mílovými kroky kupředu. Vysněnou druhou příčku zajišťující postup do finále již nedohnala. Skončila v rozběhu třetí a byla bohužel první nepostupující do nedělního finále.  Nový osobní rekord nám v těchto klimatických podmínkách udělal velikou radost a co hlavně, Klárka se dostala mezi 10tku nejlepších žaček ČR!!! Ve svém ročníku narození byla dokonce 4. v ČR. Další den se představila na 150m. Touha chuť a odhodlání vyneslo naší závodnici parádní třetí místo v rozběhu, když dokázala porazit dokonce stříbrnou závodnici ze šedesátky. Zaběhla si v šíleném neatletickém počasí skvělý čas, který by ji řadil mezi osm nejlepších, ale bohužel v jejím běhu byly dvě lepší závodnice a tak přímý postup utekl. Ve druhém běhu by šla dál přímo. K postupu nakonec chybělo nicotných 6 setin. Skvělý výsledek naší závodnice. Ve svém ročníku byla Klára dokonce třetí nejlepší!

Mezi chlapci bojoval na stejných distancích Matyáš Novák. Tento mladík udělal obrovský výkonnostní skok a na poslední chvíli se dokázal probojovat na český šampionát mezi nejlepších 24 borců na každé sprinterské trati 60m a150m. Matyáš se rozhodně neztrácel. Na šedesátce útočil na svůj osobní rekord a doběhl 16. na trati 150m již dokázal svůj osobní rekord posunout na skvělých 18,13 a dostal se dokonce na 15. místo.

Veronika Štěpánková v chůzi šla parádně. Bohužel chladné počasí a pozdní odpolední hodiny zapříčinily, že naše závodnice dostala velkou křeč do stehenního svalu a ze závodu ve velkých bolestech musela odstoupit. Jasně si šla pro skvělý osobní rekord, ale zdravíčko ji ve skvělém výkonu nepodrželo.

Žákům moc gratulujeme a věříme, že za rok nás na MČR pojede ještě více a konečně nějaké to finále urveme!!!!