Juniorky Mýta bojovaly špatné termínovce navzdory o postup z KP   

30.05.2017 08:34

Juniorky Mýta bojovaly špatné termínovce navzdory o postup z KP   

Vysokomýtské juniorky svádí boj s Hvězdou Pardubice o postup do finále Čech z krajského přeboru družstev. Zatímco na prvním kole jsme nebyli kompletní z důvodu zranění, na kole druhém nás výrazně poškodila špatná termínová listina KAS Pardubického kraje.

Naše atletky musely oželet start několik silných závodnic v soutěžích družstev, které ve stejný termín reprezentovaly náš oddíl na MČR ve vícebojích a opačně ne všechny závodnice mohly odjet na MČR, abychom ještě více neoslabili náš tým. Tento fakt vlastně rozhodl celou soutěž a my musíme soupeřům gratulovat k postupu.

Druhé kolo jsme prohrály o nicotných 6 bodů. Za zmínku stojí, že chybějící závodnice mají potenciál získat cca 50 bodů. Oba týmy mají svou kvalitu a ve větší konkurenci, jako je mistrovství Čech družstev, bych spíše favorizoval vysokomýtský tým, který má kvalitnější širší spektrum disciplín. Bohužel postup a vlastně i vygradování soutěže dalším soubojem těchto dvou silných celků zmařila špatná termínovka. Náboj závodů je pryč a další kolo bude již jen formalitou, na kterou nastoupí jen několik závodnic.

Naše atletky, ale ukázaly týmového ducha, semkly se a bojovaly. Padla řada vynikajících výsledků a osobních rekordů.

Natálie Řeháková poprvé v kariéře zaběhla čas na 800m pod 2:30 a nový osobní rekord má hodnotu 2:27,41. Petra Mlejnková si výrazně vylepšila maxima na 100m (12,87) a na 200m (27,08). Kateřina Hájková v dálce skočila nejlepší osobní výkon 513cm.  Nikol Pánková ovládla soutěž na krátkých překážkách. Mezi chlapci si náš MAtyáš Novák zaběhl skvělý čas na 200m 23,65 a Šimon Němec si zlepši osobák ve své první atltické sezóně na 100m již na 11,56s.

Škoda, že se o postupu nerozhodlo na hřišti. Mrzí nás to, víme, že máme sílu i do dalších kol. Každopádně nás čekají i další cíle a ty se pokusíme naplnit. Jedeme Mýto!! Jste výborní!