Je to tam! Máme stříbro z Mistrovství Čech! Mýtské juniorky si došly pro postup mezi elitu!

14.09.2014 20:20

 

Finále soutěží družstev často ukazuje skutečnou kvalitu jednotlivých klubů.  Tady už totiž nejde jen o dílčí výsledky jednotlivců, hodnotí se souboje 24členných týmů.  Mýtské juniorky skončily v přeboru Čech na fantastické stříbrné pozici a postoupily do finále České republiky, mezi elitu 10 nejlepších. Mýtská atletika je v současnosti na nejvyšší možné úrovni!!! Který jiný mýtský tým může říct, že patří mezi deset nejlepších v České republice?  

Mýto za svými zády nechalo kluby, jakými je Jablonec nad Nisou, Kladno, Slavie Praha, Liberec, Spartak Praha 4 nebo Kolín. Za Mýtem skončily kluby, které mají ucelený systém přípravy od sportovních tříd přes sportovní gymnázia.    

Na pardubickém stadionu o postupu rozhodly výkony všech závodnic. Každý měl v týmu své místo. Trenéři před závody studovali soupeře a volili co nejpečlivěji disciplíny pro jednotlivé závodnice. Nechceme vyzdvihovat jednotlivce. Děvčata si fandila, hecovala se, když začala cítit šanci na postup, ohromně se semkla a bojovala o každý bod. Do finále mistrovství republiky mohlo proklouznout jen pět nejlepších. Mýto k překvapení všech na stadionu zaútočilo na medaili a za bojovný výkon si po zásluze odvezlo stříbro. Mýto má druhý nejsilnější tým v Čechách a díky tomuto výkonu se kvalifikovalo do velkého finále, které se koná 27. 9. v Opavě. Juniorky nejsou ani v tomto finále bez šancí na medaili. Původně jsme se chtěli jen zúčastnit, teď ale zkusíme zabojovat a dostat se mezi pět nejlepších týmů v ČR.