Hodonín hostí MČR do 22 let, představí se pětice mýtských závodnic

27.08.2015 11:40

Někteří v pátek, někteří v sobotu vyrazí na jižní Moravu, aby v sobotu vstoupili do bojů o tituly při Mistrovství České republiky kategorie do 22 let, které letos hostí Hodonín.

Z Vysokomýtských atletů se představí pětice závodnic. Žádná však nedosahuje ještě požadovaného věku kategorie 22 let, do které patří závodníci a závodnice ve věku 19-22.

Jedná se o velmi kvalitní závod a pokud pravidla umožňují start i mladších závodnic, byla by škoda toho nevyužít. Do boje vysíláme sprinterky Seidlovou, Homolovou, Čihákovou, běžkyni Chytkovou a trojskokanku Dostálovou.

Sprinty budou opravdu nabité a už rozběhy na dvou nejkratších distancích slibují velké souboje o postup do finále. Tam bude mít určitě hodně práce naše čtvrtkařka Seidlová, letos 7. v Evropě na 400m. Kratší distance v této sezóně vzhledem k ME příliš neběhala a proto nebude výhodně nasazená. O svůj postup se bude muset rvát.. Na stovce se představí také její oddílová kolegyně Martina Homolová letos 3. z této tratě při MČR juniorů. Největší favoritkou stovky je jednoznačně Nikola Bendová, věkem teprve dorostenka, ale letos držitelka českého národního dorosteneckého rekordu na této trati a zároveň již mistryně ČR dospělých.

Obě naše závodnice pak vládnou juniorským tabulkám na trati 200m. Homolová časem 24,10, Seidlová 24,44s. I na této distanci ale patři k největším favoritkám Nikola Bendová (23,77), která letos při MS17 obsadila na této trati úžasné 5. místo. Spolu s ní patří k favoritkám mimo naše závodnice Helena Jiranová letos 24,08 a i Martina Hofmanová letos 24,30. Uvidíme jak vyladí formu dorostenka Vávrová letos 24,29s.

Na trať 400m překážek sice nebyla vybrána a zatím čeká na svou nominaci Martina Čiháková. Ta bude sbírat hlavně cenné zkušenosti do dalších let a budeme na ni sázet ve štafetě 4x400m.

Barbora Chytková bude bojovat na trati 800m. Při MČR juniorek se srdnatě bila ve finále, kde nakonec skončila 5.. Favoritkou bude Veronika Hluchá, účastnice MEJ ve Švédské Eskilstuně. Pokud by Bára neproklouzla do finále, vyzkouší si následující den trať 1500m.

Všechny dívky pak společně vyběhnou na trať 4x400m

Náhradnicí do štafety bude trojskokanka Denisa Dostálová. Ta si po juniorském šampionátu, kde skončila 11., vyzkouší také šampionát do 22 let. Bude to pro Denču teprve druihé mistrovství. Věřme, že se dostane ze zdravotních potíží, které ji trápily v posledních dnech a odcestuje s námi vstříc novým zážitkům a kvalitním výkonům.

 

Bude to opravdu krásné představení. Držme našim závodnicím palce.  Jedem MEJTO! MY nejsme obyčejní, MY jsme ACVM!!!