Hned sedmičce mýtských atletů se podařilo nominovat a míří do Třince na mistrovství ČR

22.06.2016 13:12

O víkendu vyrazíme do těšínského Slezka konkrétně do Třince, který po dvou letech znovu hostí Mistrovství České republiky dorostenců a juniorů.  Město, z kterého pochází zpěváci Ewa Farná či Tomáš Klus,  bývalý premiér Jiří Rusnok, nebo fotbalista Václav Svěrkoš přivítá hned sedmičku našich vysokomýtských atletů, kteří se budou bít o co možná nejlepší umístění a co možná nejlepší výkony.

Cesta na šampionát není jednoduchá. Atlet se musí probojovat do popředí českých průběžných tabulek dané sezóny, disciplíny a následně musí být na základě přihlášky a výkonnosti vybrán delegátem. Kvalita výkonů je opravdu obrovská. V tabulkách se zobrazuje pouze první 50tka závodníků. Dostat se mezi zhruba 20tku nejlepších je opravdu neskutečně těžké. Spousta našich závodníků trénuje i 5x týdně a na šampionát se nedostane, v některých disciplíných je dokonce opravdu velmi těžké dostat se do padesátky a najít své jméno ve veřejných statistikách daného roku. Právě proto jsem hrozně rádi, že letos bude startovat hned sedmička našich závodníků. Pojďme si našich sedm statečných představit.

Nejprve ti nejzkušenější:

Zdeňka Seidlová – startovat bude na 400m, vede české juniorské tabulky a je horkou favoritkou na vítězství. Cíle jsou ale i vyšší. Bojovat o co možná nejlepší čas, který by ji posunul na MS juniorů. Bude to souboj Seidlové a časomíry. Budeme držet palce. V sobotu startuje v 17.30. Finále je na programu 12:50. Zdeňka je našim velkou nadějí na zisk nejcenějšího kovu.

Jan Doskočil – mohlo by se zdát, že je to benjamínek výpravy, ale již je to ostřílený mazák. Každoročně se mu daří nominovat se na vrcholné akce a díky velkému progresu výkonnosti se mu to povedlo i letos. V tabulkách „Johnymu“, jak mu v klubu přezdíváme, patří 24. pozice a půjde do boje v sobotu v 15:30. Je jediným zástupcem mužských složek z našeho oddílu a vyběhne na trati 800m.

Kristýna Šafářová – velké překvapení letošní sezóny. Kristýna překvapila zlepšenými výkony v závěru letní sezóny. Bude mít nejnabitější program ze všech našich závodníků. Startuje totiž ve výšce, dálce i trojskoku. Výšku a dálku má v sobotu v 10:35 výšku a v 12:30 dálku. Svou nejsilnější disciplínu trojskok pak v neděli, v něm může Kristýna útočit klidně na finále a co víme, co se může stát? Trojskok začíná v neděli  ve 12:10.

Mladý pušky!:

Margit Junková – Margit jede na své první mistrovství republiky. Je to děvče, které má velký tah na branku. Skáče o tyči a za tréninky dojíždí do Pardubic. My jsme ji k tyči nasměrovali v rámci soutěží družstev, ale protože nemáme v Mýtě sektor ani trenéry této disciplíny, musela, pokud tuto disciplínu chtěla dělat, vyhledat trenéra a začít za svým tréninkem jezdit. Doslova si vyběhala a vyjezdila tuto disciplínu a její píle se jí vrátila v podobě skvělých skokanských výsledků. Tyč trénuje s Martinem Skřivánkem v Pardubicích. V tabulkách jí patří  11. místo. Skákat bude v sobotu v 16.30.

Adriana Grulichová – sedmá dálkařka z halového mistrovství si prošla velmi složitou sezónou. Potýkala se s podezřením na mononukleózu a z důvodu silné angíny přišla o téměř celou přípravu. Teď je zpět a plná síly atakovat ty nejlepší pozice. Každým tréninkem je cítit jak se kondičně a silově zvedá. Bude to pro ni poslední mistrovství ve vysokomýtském dresu, po sezóně má namířeno do SSK Vítkovice, kam odchází za studiem.  Aďa skáče dálku v sobotu v 10.30.

Sabina Duchoslavová – její cesta zpět k atletice byla ještě delší. Od srpna loňského roku stála z důvodu blíže nespecifikovaného zranění a se sportem začínala až po halové sezóně. Postupně přes znovu zacvičení svalového aparátu se dokázala vrátit. Bohužel nemohla absolvovat více jak jeden start na 100m př. Přesto se dokázala na MČR nominovat a my budeme zvědavy, jak svůj come back zvládne. Tréninkové manko je hodně znát, ale buldočí závodní povaha umí z této závodnice udělat své. Sabča startuje v sobotu v 11:30 na trati 100m př.

Kateřina Hájková – tak na závěr Vám představujeme benjamínka výpravy. Kačka jede na své první mistrovství republiky. Startovat bude na trati 300m př. a cíle jsou poměrně jasné. Jako její kolegové chce jistojistě vylepšit svůj osobák. Kačka má za sebou parádní sezónu i ona udělala veliký progres a vylepšila si osobní maximum jak v dálce, tak na překážkách. Kačka startuje v sobotu  15:45.

 

Sobotní odpoledne bude pro fanoušky mýtských borkyň a borce opravdu programově našlapané. My Vás budeme aktuálně informovat o výkonech našich závodníků prostřednictvím našich facebookových stránek.

 

NEJSME OBYČEJNÍ, JSME ACVM!!!