Extraliga v Kolíně nabídla skvělé výkony, naše Seidlová si vylepšila SB na 400m a míří do Tábora

13.06.2016 08:57

Okolo Kolína se honily mraky, ale vesměs míjely stadion z velké dálky a extraliga se tak mohla těšit ze slunečného počasí. Vítr pofukoval různě ze všech směrů, různých intenzit v některých disciplínách ku prospěchu v jiných méně, ale nic závažného. Naše Zdeňka Seidlová neodjížděla do Kolína v optimální pohodě po lehké virózce. Postavila se na start 400m. Bohužel bez větší konkurence. De Facto v sólo závodě si zaběhla letošňák a před MČR v Táboře si jistojistě vylepšila náladu. Dvoustovkou probíhala za 24,8 (na ruku) v cíli protla pásku v čase 54,56s. Ve tvářích se objevil rychlý krátký úsměv.  Limit na MS juniorů je již totiž na dohled. Běžecký projev byl nejlepší v sezóně, teď nás čeká ještě několik tréninků, kde formu věřím ještě doladíme. Budeme se snažit udělat maximum, abychom byli připraveni o limit na MSJ zabojovat.

V Kolíně se dařilo i dalším mladým závodníkům Filip Sasínek, který ochromil Zlatou tretru, když zaběhl limit pro ME v Amsterodamu a senzačně vyhrál  1500m, zvládl tentokrát nejrkatší běžeckou distanci 800m a také fantasticky. V Kolíně prolomil limit na stejnou akci i na 800m v čase hluboko pod 1:47, konkrétně 1:46,86.  Marcela Pírková v loňském roce ještě juniorka si vylepšila osobní rekord na 200m a časem 23,60s zaútočila jednou nohou na Amsterdam. Teď musí výkon ještě potvrdit v Táboře.  Viděli jsme národní rekord v kladivu v podání Kačky Šafránkové a limit v disku přidal Tomáš Voňavka za výkon 63,18m z poslední serie.

Blízko blizoučko limitům pro ME byli i další závodníci. Václav Barák na 400m překážek, kterému chyběl jenom kousíček a to konkrétně 3 setiny, Lucii Májkové v trojskoku jen 6 centimetrů. Láďovi Prášilovi 11 cm v kouli. Štafetě na 4x100m mužů chyběly 3 desetiny.

Proč zde hodnotíme většinu českých reprezentantů a že jich spoustu možná neznáte? Poznejte! MČR v Táboře se totiž blíží. Vypukne již tuto sobotu a právě i tyto jména jsou tou nejlepší pozvánkou. Vše se odehraje i za účasti kamer České televize, takže tyto reprezentanty a hlavně naši Zdeňku Seidlovou můžete sledovat v přímém přenosu. Všichni budou bojovat o limity a jsme rádi, že i my budeme u toho.  Držte mýtským zástupcům v Táboře palce! Buďte v obraze! Tuzemský vrchol sezony  je tady!