Druhý den MČR žactva přinesl jeden osobák a výborný týmový výkon

23.09.2014 19:40

Do druhého dne žákovského šampionátu v Plzni vstoupila jako první Sabina Duchoslavová. Na trati 200m překážek ji zradil hned náběh na první překážku a zbytek tratě musela absolvovat na druhou nohu. Přesto je její čas 31,38s druhým nejlepším časem, který kdy běžela mýtská běžkyně na MČR a to je Sabina v této věkové kategorii teprve prvním rokem. Celkově to znamenalo 11. místo, pouhé 4 setiny od finále.  Adriana Grulichová bojovala v dálkařském sektoru. Vítr foukal závodnicím proti a intenzita větru se často měnila. Výkon 480cm znamenal pěkné 18. místo. I Adriana je ale st. žákyní prvním rokem a svým výsledkem potvrdila oprávněnost výběru ze seznamu přihlášených v této disciplíně.  

Pak přišel na řadu Tomáš Popelka. Cíl měl jasný, zaběhnout si osobní rekord a poprvé v kariéře prolomit 18 sekund. To se Tomášovi podařilo, když tratí prolétl v čase 17,94s. Jeho nový osobní rekord je i oddílovým rekordem. 

Štafeta 4x300 přinesla také pro nás zajímavý okamžik. Poprvé se na MČR představila Eliška Bačová. Štafetu děvčata velmi dobře rozběhla, Sabina  Duchoslavová dokonce prolomila čas 43 vteřin. Pak se děvčata Martina Čiháková i Eliška Bačová rvala o každý metr dráhy. Adriana Grulichová v závěrečném úseku vystřelila jako šíp, Diváci s otevřenými ústy sledovali její první stopadesátku, která byla opravdu velice rychlá. V druhé části asi Aďa sama pocítila jak náročná je druhá část po velmi rychlém úvodu a musela ze sebe vydat opravdu i poslední zbytky sil. Všem zúčastněným gratulujeme k předvedeným výkonům a věřme, že ve stejném ne-li vyšším počtu vyrazíme i na halové mistrovství České republiky v sezóně 2015.