Bartošková si vylepšila osobák a útočila na medaili, osobáků padlo hned několik

18.12.2016 16:16

Vysokomýtští žáci se hned na úvod sezóny blýskli skvělými výkony. Při Vánoční hale žactva ve zrekonstruované hale na Strahově padaly osobáky ve sprintech.  Klára Bartošková si v rozběhu na 60m dokonce poradila s mistryní republiky Aničkou Kozlovou a na setinu se přiblížila svému osobnímu maximu. Obě postoupily do finále. Klára Bartošková sice nedokázala tuto výbornou atletku udržet za svými zády, ale výrazně si vylepšila osobní rekord. I přes ne zcela vydařený start dokázala posunout své maximum na fantastických 8,02s. Na šedesátce obsadila v silné konkurenci celkově nepopulární čtvrté místo. Osobák na úvod sezóny se ale počítá. Osobák si zaběhl také Matyáš Novák, který šedesátku zaběhl za 7,52s a i on se představil ve finále. Petra Mlejnková se v tréninku ukazovala v dobré formě. V závodě to zatím nedokázala prodat, čas 8,33s je ale vyrovnaným osobní rekordem, nejlepším vstupem do sezóny. Už se těšíme na další start této šikovné dívenky. Svou formu testovala také naše oštěpařská sekce. Veronika Štěpánková si otestovala šedesátku a dálku.

Halové osobáky padaly dál. Klára Bartošková bohužel nebyla nasazená na 150m do silného běhu a běžela až ve čtrnáctém rozběhu. Vytvořila si halový osobák 19,71 a vyzkoušela si složitosti zatáček v hale. Peťa Mlejnková si dala také halový osobní rekord v čase 20,51. Matyáš Novák se představil na 300m kde si vytvořil osobní halové maximu 39,61. Na osmistovce se představily dvě naše zástupkyně, bohužel nebyly nasazeny do silnějších běhů. Odvážně a je potřeba ji za to pořádně pochválit běžela Aneta Spilková, v konci to pro ni bylo těžší, ale odvaha se cení. Natálie Řeháková svůj rozběh vyhrála, ale bohužel chyběla větší konkurence, která by ji dotáhla k lepšímu času.

Výška byla velmi kvalitně obsazená. Naše děvčata si dala příliš vysoký základ a v soutěži se příliš nezdrželi. Je vidět, že nám chybí trénink techniky v zimních měsících. Budeme muset na technikách zapracovat.

Vánoční hala se našim závodníkům podařila. Klára Bartošková se svými časy připojila k vynikajícícm mýtským sprinterkám z nedaleké historie. Zdeňka Seidlová, Michaela Baťová a Tereza Valášková to je trojice třech nejrychlejších vysokomýtských žákyň v historických tabulkách. Všechny dokázaly stlačit svoje časy pod 8 vteřin. Připojí se k této trojici další?

Jedem Mýto, nejsme obyčejní jsme ACVM!