Adam Zenkl mění trenéra, teď míří na soustředění s Jakubem Holušou

24.06.2015 09:56

Vysokomýtský Adam Zenkl získal své první úspěchy v Mýtě pod vedením Lukáše Dejdara. Pak po dohodě s trenérem odešel za lepšími podmínkami a hlavně kvalitnější tréninkovou skupinou do SSK Vítkovíce k trenéru Černému. Tam mu nejprve chvilku trvalo než se aklimatizoval, ale pak ukázal všem svou velkou kvalitu. Stal se 13. nejrychlejším juniorským mílařem na světě. Dvakrát se nominoval na ME v krosu. Stal se mistrem ČR. Trenér Černý o něm minulý týden při MČR řekl: „Je to závodník s velkým potenciálem to někam dotáhnout, těch tu moc není. Musí na sobě ale pracovat a to po všech stránkách“.

Po maturitě se Adam rozhodl udělat další krok ve své kariéře.  Opouští Ostravu, mění trenéra i tréninkovou skupinu. Ode dneška se bude připravovat pod vedením zkušeného a hlavně úspěšného trenéra Jiřího Sequenta.  Mezi klenoty tréninkové skupiny tohoto kouče patří  hlavně Jakub Holuša a Lenka Masná. Lenka Masná jako finalistka MS na 800m a Jakub Holuša jako medailista z ME a hlavně mistr Evropy z letošního halového šampionátu v Praze, kde nádherným závěrem dostal halu i celou ČR do varu svým vítězstvím na 1500m.  Tréninková skupina jako hrom.

Adam dnes vyráží na soustředění právě s Jakubem Holušou. Cílem je jednak nastartovat tělo na podzimní část sezóny, pomoci Jakubu Holušovi v náročné přípravě na MS v Pekingu.

Přejeme Adamovi hodně štěstí v nové skupině a ať mu to běhá!